Meer concepten

Thús yn Fryslân

Case

Op 16 maart mag er weer gestemd worden! Dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat politieke partij FNP inmiddels volop campagne voert! Met grote spandoeken, radio- en tv-optredens, spotjes en promovideo’s zijn zij niet te missen. Deze week deelden ze hun eerste minivideo op de socials die wij in hun opdracht maakten.

Vorig jaar benaderde de FNP ons met de vraag of we hen wilden helpen om zoveel mogelijk Friezen aan te spreken, door een promotievideo te maken. Een video zonder een droog, beleidsmatig verhaal maar die het gevoel van Fryslân ademt. Hoewel politieke inhoud natuurlijk niet ons werkgebied is, hebben we er samen met de FNP wél voor gezorgd dat de campagne de gewenste uitstraling kreeg: Thús yn Fryslân.

We maakten één langere promotievideo die opgeknipt kan worden in meerdere minivideo’s. Hiervoor gingen we kriskras door de provincie om 9 bekende en minder bekende Friezen te interviewen. Het werd een reis door de jaren van een mens waarbij diversiteit in leeftijd, opleidingsniveau en geslacht werd meegenomen om zo een volledig mogelijk beeld te geven van de Fries. Want, we zijn allemaal Fries op onze eigen manier: het overkoepelende thema voor de video moest het thuisgevoel zijn, want Fryslân is ‘ús thús’. Wat maakt dat mensen dat voelen? Wat spreekt hen zo aan in Fryslân? Waarom komen zij zo graag weer thuis? De persoonlijke verhalen van de geïnterviewden samen geven een mooi en volledig beeld van dit thuisgevoel.

Het praktische voordeel van het hebben van meerdere video’s, is dat je meer content hebt om te delen. Doordat we de promotievideo op deze manier hebben ingestoken, kan de FNP een langlopende onlinecampagne neerzetten waardoor ze in een vroeg stadium, over een langere periode en daarmee beter hun boodschap kunnen overbrengen.

Naast het concept van de promotievideo, waarbij wij ook de interviews, het camerawerk, de fotografie en montage verzorgden, hebben we ook de spandoeken vormgegeven die je nu door de hele provincie ziet.

Opdrachtgever
Ons aandeel
  • Communicatieadvies
  • Campagne
  • Video
  • Fotografie
  • Spandoek
  • Promotie