Meer concepten

Leon en Léon

Case

Twee neven die om eigenzinnige redenen een eigen patatmerk zijn begonnen. Wat begon als een gesprek tussen twee neven over het maken van gezonde friet, is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een heus merk: Leon en León Friet. De één schrijver, de ander hartchirurg. Niet de meest voor de hand liggende combinatie voor een nieuwe friet. Maar Leon en León (Leon de Winter en León Eijsman) doen alles dan ook graag net even anders.

Samen met internationaal marktleider in de aardappelsector HZPC en De Korrel ontwikkelden zij ‘s werelds eerste koolhydraatarme friet met 30-40% minder calorieën, koolhydraten en vet. Kortom: een friet die past in een gezonde levensstijl.

Wij zijn vanaf een vroeg stadium betrokken geweest bij de marketing van deze nieuwe friet. Branding, positionering en de eigenzinnige layout style; we deden het allemaal!

Een eigenzinnig frietje dat ook écht anders is dan alle andere, daar hoort een eigenzinnige naam en uitstraling bij. Daarom hebben wij de keuze gemaakt er een opzichzelfstaand merk van te maken. Dit zie je ook terug in het design. De stijl is totaal anders dan die van andere verpakkingen in het ‘frietschap’. De stijl van Leon en León is eigenzinnig, vrolijk, opvallend en premium. Door het gebruik van pictogrammen op de verpakking die de USP’s van de friet vertellen én door andere kleuren te gebruiken dan de concurrenten, valt Leon en León friet op in het vriesvak.
Leon en León vind je in de Albert Heijn

De introductie van Leon en León Friet kreeg veel aandacht in de landelijke media. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal dat is gepubliceerd op NRC.nl:
'De magische koolhydraatarme friet van Leon'

Opdrachtgever
Ons aandeel
  • Naam
  • Brand
  • Design
  • Huisstijl
  • Verpakking