Meer concepten

Kluer

Case

Lont, Snoek Hoveniers, omgevingspsycholoog Joren van Dijk en architect Bauke Tuinstra zijn de partijen achter Kluer. Een filosofie, een concept dat open staat voor anderen. Het is een andere manier van kijken naar gebiedsontwikkeling. Elke stad en elke locatie vraagt om een eigen invulling, een eigen kleur. “Met Kluer bouwen we geen huizen, maar creëren we een leefomgeving. Een duurzame en sociale leefomgeving."

De oprichtende partijen vroegen ons de naam en het woordmerk te bedenken voor hun filosofie. Het idee achter dit concept betekent veel meer dan alleen het bouwen van huizen. Toekomstige bewoners van een gebied worden in een vroeg stadium betrokken bij de invulling ervan en kunnen wensen voor hun droomwoning al doorgeven voordat er ook maar een paal in de grond staat. Dit zorgt voor een fraaier en meer divers eindproduct.

Deze manier van kijken naar omgeving en bouwgrond is anders dan anders. Het is buiten de lijntjes kleuren. Daarom bedachten wij de naam Kluer. Waarbij de middelste twee letters bewust in de verkeerde volgorde zijn gezet. Iedereen leest kleur, maar door het anders te schrijven laat je zien dat je buiten de lijntjes gaat, verder kijkt. Dat je iets dat bestaat, net even anders aanpakt. Tegelijkertijd geeft het woord Kluer ook aan dat de leefomgevingen die ontstaat door deze filosofie veel meer diversiteit en kleur hebben.

Opdrachtgever
Ons aandeel
  • Branding
  • Naam
  • Logo
  • Strategie
  • Portretfotografie